|
bladox.com Turbo SIM Toolkit Adapter Forums
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
krt.ecek
|
Posted: Wed Feb 04, 2009 6:51 am Post subject: GPS a AA |
|
|
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda a případně jak připojit tento modul GPS http://cz.farnell.com/leadtek/lr9552lp-rs232/module-gps-with-ant-lr9552lp-rs232/dp/1546849 k vašemu AA, jestli to dobře chápu tak mezi tento GPS modul a Váš AA není potřeba zapojovat žídný převodník typu MAX232 a podobně, ale prostě ho jen připojím
Dále když byhc ho připojoval tak budu používat piny TXDA a RXDA, nebo TXDDB a RXDB nebo oboje
Trošku v tomhle plavu a z uvedenýho datasheetu a z vašich návodů z toho nejsem moudrej
(můj osobní názor po přečtení je že vezmu TXDA a RXDA a připojím to přesně opačně (tedy TX->RX) k vašemu AA podle popisu zde: http://www.bladox.com/forum/viewtopic.php?t=274 a bude vše fungovat je to tak? )
EDIT: případně ftp://ftp.leadtek.com.tw/gps/9450/9450_V0.1_RS232_051007.pdf je to už v jedný krabičce i s kabelem, takže pro instalaci by to bylo asi jednodušší, ale chtěl bych mít jistotu, že to bude fungovat, AA mi leží na poště, takže nevím co tam je ještě za popisy |
|
Back to top |
|
|
dary
|
Posted: Thu Feb 05, 2009 4:29 pm Post subject: Re: GPS a AA |
|
|
Ano, proste jen propojite, neni potreba prevodnik. Seriovy port na AA ma napetove urovne RS232, ne TTL.
krt.ecek wrote: | Dále kdy? byhc ho připojoval tak budu pou?ívat piny TXDA a RXDA, nebo TXDDB a RXDB nebo oboje |
Jak koukam do uvedene dokumentace tak xXDB (druhy seriovy port modulu) neni pouzity, takze propojite na xXDA.
Ano, kouknete sem http://bladox.com/devel-docs/intern_hwd.html dole je popis vyvodu serioveho portu na AA. |
|
Back to top |
|
|
krt.ecek
|
Posted: Fri Feb 06, 2009 7:20 pm Post subject: |
|
|
Děkuji za odpověď
Dnes jsem si na poště AA vyzvedl a mám problém, při objednávce jsem psal že to chci do C55, kdyt sedí, to je OK, ale když dám AA do telefonu, tak pásek vede bokem a AA se pod ten kryt nevejde, napadla mě možnost to na té "sim" přepájet, ale potřeboval bych vědět který piny jsou stejný pro ten flex kabel a zda tím enpřijdu o záruku |
|
Back to top |
|
|
dary
|
Posted: Mon Feb 09, 2009 10:33 am Post subject: |
|
|
Nebojte se a ten flexi pasek ohnete tak, aby se to cele veslo pod kryt (dejte do sim konektoru v telefonu, vlozte baterku, ohnete pasek nad baterku, ohnete pasel aby se AA otocil o 90 stupnu a vesel se pod kryt). Pasek vydrzi pomerne dost a kdyz ho nebudete ohybat stale dokola na stejnem miste tak se mu nic nestane.
Prepajet si to bych Vam nedoporucoval, protoze jsetli nemate horkovzdusnou stanici tak se to vetsinou nepovede a znicite bud ten flexi pasek nebo samotnou "sim". |
|
Back to top |
|
|
krt.ecek
|
Posted: Mon Feb 09, 2009 11:32 am Post subject: |
|
|
Vzhledem k tomu že budu nejspíš objednávat ještě jeden, je možnost nějak objednat kabel tkaový aby še lbez nějakého namáhavějšího ohybání (kontakty na té "sim" jsou tak jde o to to připáje tna ně) |
|
Back to top |
|
|
dary
|
Posted: Mon Feb 09, 2009 1:04 pm Post subject: |
|
|
Samozrejme ze to mozne je. Napiste do poznamky v objednavce, ze to chcete priletovat jinak.
Pozor ale na to, ze moznost pouziti AA i v jinych telefonech bude po teto uprave znacne omezena. |
|
Back to top |
|
|
krt.ecek
|
Posted: Thu May 27, 2010 8:17 pm Post subject: |
|
|
tak jsem tu zase
mám dva dotazy:
1) poteřboval bych v odesílané zprávě odeslat více znaků než se vejde do jedné SMS, jde nějak udělat, aby odeslalo dvě různé SMS hned za sebou? (kod si upravím, potřebuji jen nakopnout jakým směrem jít)
2) připojil jsem GPS, pracuje to fajn, jen se chci zeptat, zda by nešel upravit formát souřadnic, odešle to např. 5000.0430N což znamená 50°0´04,30"N což se nedá nějak moc zautomatizovat, aby to vyhledávali přímo z sms mapy na internetu, jde nějak udělat přepočet? moc jsem se do kodu ještě nekoukal, ale nepřišlo mi, že by to šlo někde jednoduše přepsat (opět stačí nakopnout správným směrem )
Děkuji |
|
Back to top |
|
|
pz Guest
|
Posted: Wed Jun 02, 2010 10:50 am Post subject: |
|
|
krt.ecek wrote: | tak jsem tu zase
mám dva dotazy:
1) poteřboval bych v odesílané zprávě odeslat více znaků ne? se vejde do jedné SMS, jde nějak udělat, aby odeslalo dvě různé SMS hned za sebou? (kod si upravím, potřebuji jen nakopnout jakým směrem jít)
|
Hledejte fci send_sms(), vse dulezite je v send_status().
V podstate velmi jednoduche.
Quote: |
2) připojil jsem GPS, pracuje to fajn, jen se chci zeptat, zda by ne?el upravit formát souřadnic, ode?le to např. 5000.0430N co? znamená 50°0´04,30"N co? se nedá nějak moc zautomatizovat, aby to vyhledávali přímo z sms mapy na internetu, jde nějak udělat přepočet? moc jsem se do kodu je?tě nekoukal, ale nepři?lo mi, ?e by to ?lo někde jednodu?e přepsat (opět stačí nakopnout správným směrem )
Děkuji |
Opet vsechno je v send_status(). Je tam i priklad jineho formatovani (SMS_FORMAT_NAV). |
|
Back to top |
|
|
krt.ecek
|
Posted: Thu Jun 10, 2010 6:55 pm Post subject: |
|
|
už to asi vidím, zkusím si s tím pohrát, jen bych měl pak ještě jeden dotaz, jak se dají ovládat optické výstupy? jde to pomocí SMS, chtěl bych na ten opto výstup připojit relé na zapínání GPS a a nějak to nemůžu dohledat. Případně na jakých vývodech toho procesoru jsou, abych je přemapoval
tak už asi nic, pochopil jsem dobře, že to je AC a block |
|
Back to top |
|
|
dary
|
Posted: Fri Jun 11, 2010 6:31 am Post subject: |
|
|
krt.ecek wrote: |
tak u? asi nic, pochopil jsem dobře, ?e to je AC a block |
Ano, pochopil. |
|
Back to top |
|
|
krt.ecek
|
Posted: Fri Jun 11, 2010 6:36 am Post subject: |
|
|
děkuji |
|
Back to top |
|
|
krt.ecek
|
Posted: Mon Sep 12, 2011 6:31 am Post subject: |
|
|
tak GPS je úspě?ně připojeno, skrz určitou logiku v autě, kdy? jsem byl na místě, tak se zdálo, ?e v?e funguje OK, za jízdy to ale byl ji? problém, potřebuji poře?it, zda je problém v GPS, nebo v autě, abych si ulehčil hledání, tak se chci zeptat, zápasím s formátem GPS.
V SMS je:
LA=5002.9332N
LO=01427.2877E
Jak z toho dostanu klasický zápis pomocí stupňů, minut atd. |
|
Back to top |
|
|
dary
|
Posted: Wed Oct 05, 2011 4:10 pm Post subject: |
|
|
V SMS jsou souradnice uvedene ve formatu WGS84, tak jak je do TM2 posila GPSka. Kdyz pak chcete ukazat polohu na mape, vetsinou je potreba oddelit stupne a minuty bud mezerou " " nebo znakem pro stupne "°".
Napr. do map v Googlu staci napsat:
Code: | 50 2.9332N, 014 27.2877E |
Mapy.cz potrebuji napsat znak pro stupne:
Code: | 50°2.9332N, 014°27.2877E |
Souradnice jsou v SMS uvadeny ve stupnich (50 nebo 14) a minutach (2.9332 nebo 27.2811).
Pokud chcete minuty prepocitat na minuty a sekundy, tak desetinou cast minut vynasobte 60. Tj.
0.9332' * 60 = 55.992" nebo 0.2877' * 60 = 17.262" .
Vysledek je 50°2'55.992"N, 014°27'17.262"E .
Na webu je spousta serveru, kde je mozne udelat prepocet, namatkou tady. |
|
Back to top |
|
|
krt.ecek
|
Posted: Wed Oct 12, 2011 7:12 pm Post subject: |
|
|
děkuji |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|