bladox.com Forum Index bladox.com
Turbo SIM Toolkit Adapter Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Hleda se idealni alarm

 
Post new topic   Reply to topic    bladox.com Forum Index -> v?e o turbu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pz
Guest





PostPosted: Wed Aug 18, 2004 4:18 pm    Post subject: Hleda se idealni alarm Reply with quote

Vazeni,

od zverejneni recenze Auto Alarmu na mobilmanii v druhem srpnovem tydnu jsme dostali hodne dotazu, napadu a pripominek.
Soucasnou verzi aplikace 1.0.1, od ktere jsme zverejnili zdrojaky ve snaze podporit komunitu, vidime jako zaklad pro implemetaci dalsich veci. Napadu je hodne, na druhe strane stoji technicke moznosti SIM Toolkitu a take snaha o zachovani uzivatelske jednoduchosti {v tomto smeru jsme dostali take docela pochvalne reakce - v jednoduchosti je sila).

Kazdemu vyhovuje neco jineho, nekdo preferuje volani, nekdo SMS, atd. Proto chceme zkusit vyprovokovat diskusi a nejzadanejsi prani zkusit implementovat. Soucasni majitele neprijou zkratka - aplikaci {resp. aplikace) lze jednoduse nahravat/mazat pres datovy kabel telefonu (telefon v soucasnosti musi podporovat AT prikazy pro SMS zpravy, ale je mozna i implemetace pro Nokie, jen najit cas a silu).

Par nametu:

- hlaseni alarmu volanim, tj. nikoliv SMS. SIM Toolkit umi telefonni hovor vyvolat, problem je, ze norma hovori, ze uzivatel ma tento hovor potvrdit. Pokud je AA nekde pod sedadlem, je toto tezke splnit. NASTESTI tvurci firmware na normu dost kaslou, a proto je spis nutne otestovat jak se jaky telefon chova. Druhy problem vidime v tom, ze SIM Toolkit nedokaze hovor jiz ukoncit, proto v pripade padu do schranky by se nahravalo ticho na veky. To je ale mozne vyresit vypnutim schranky, stejne ji lidi vetsinou nesnasi.

- nastaveni periodickeho posilani vystrazne SMS, tj. ne pouze jednou, ale v uzivatelem definovanem intervalu. (nula znamena jednou). To by melo jit OK.

- zapinani/vypinani pomoci SMS, coz by se dalo vyuzit v pripade ze auto nekomu pujcite a nechcete mu sdelovat detaily o svem zabezpeceni. OK.

- automaticka blokace v pripade alarmu napr. v noci. To by melo jit (pokud pouzity telefon bude podporovat SIM Toolkit cas), jen nevime jak moc to bude zadane. Preci jen pripojovani blokace atd. vidime jako hacking a kazdy ma jine auto, chce neco jineho Soucasna implementace je minimalisticka/vzorova a nabizi se dalsi volne piny pro vyuziti jako vstupy/vystupy pro dalsi veci.

- obdobne prani - nastavovani aktivnich urovni vstupu/vystupu tak jak to je v aplikaci pager - to je mozne a asi by to usetrilo nekomu soucastky. Velmi specificke a zalezi na pouziti.

- nastaveni castejsiho mereni hodnot akcelerometru, tj. castejsi STATUS. To SIM Toolkit umi, jen to otestovat v jednotlivych mobilech (norma je docela mlhava co do realne implementace). Jen nevime, jestli to ma cenu, soucasny stav se nam jevi jako dobry a castejsi mereni bude mit vliv na spotrebu/vydrz.

- v pripade alarmu logovani nekolika poslednich bunek a posilani na prani. Tj. bude videt jak se auto hybe a kam miri. To je mozne, castecne je to mozne uz ted ptanim se na stav, ale tohle by bylo elegantni.

- dalsi jazyky - brzo budeme mit nemeckou verzi manualu, zajem je take z francie, uvidime

Pripravit, pal!
Back to top
Leny
Guest





PostPosted: Thu Aug 19, 2004 8:34 am    Post subject: Autoalarm Reply with quote

Zdravím, koupil jsem si vá? autoalarm a jsem velmi spokojen. Nejsem technicky tak zdatný abych si vyrobil oddělené výkonové I/O pro Turbo Lite/Motion. Proto se ptám jesti to nebudete dodávat. Rád bych napoji tento alarm na ji? instalovaný Jablotron.
Děkuji V. Ouda
v.ouda@seznam.cz
Back to top
pz
Guest





PostPosted: Thu Aug 19, 2004 6:13 pm    Post subject: Re: Autoalarm Reply with quote

Leny wrote:
Zdravím, koupil jsem si vá? autoalarm a jsem velmi spokojen. Nejsem technicky tak zdatný abych si vyrobil oddělené výkonové I/O pro Turbo Lite/Motion. Proto se ptám jesti to nebudete dodávat. Rád bych napoji tento alarm na ji? instalovaný Jablotron.
Děkuji V. Ouda
v.ouda@seznam.cz


Uplne popravde receno nevime, netroufame si zatim odhadnout zajem. Lite/Motion ma 13pinu - pokud osadime vsechno pak vyrobni naklady budou tak 800Kc bez DPH (ale berte to prosim s rezervou, je to odhad). Mozna vyrobit par tistaku a prodavat to jako stavebnici? Osazeni podle potreby?

Kazdopadne monitorujeme zajem a podobne napady (konkretne i neco od Jablotronu) uz nekdo realizuje. Ozvalo se nam take par lidi co montuji handsfree apod. takze se snad nekdo urodi.

Diky za prispevek.
P.
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    bladox.com Forum Index -> v?e o turbu All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group